Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé celozrnné krekry z kvásku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janaguzy janaguzy

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min +kynutí

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, +kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 137 kJ /
511 kcal
Bílkoviny11,64 g
Tuky18,40 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy73,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uděláme rozkvas a to z kvasu, žitné mouky a vody. Necháme na lince kynout 5-6 hodin. Krok 2: Po vykynutí rozkvasu tento smícháme vařečkou s rozpuštěným vychladlým máslem, moukou, vodou a solí, já přidávám i trochu chilli, máme rádi pikantní. Těsto je lepivé, ale to nevadí, netřeba dlouho míchat. Přikryjeme igelitem a necháme buď 4 hodiny kynout na lince, nebo dáme do lednice a pečeme druhý den. Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři části a každou vyválíme už přímo na pečícím papíru do tenké placky. Krok 4: Z každé placky vykrojíme rádýlkem malé čtverečky nebo obdélníky a necháme ještě půlhodinku odpočinout. Krok 5: Poté pokropíme vodou, já používám kropičku na květiny. Posypeme kmínem nebo jinými semínky. Krok 6: Pečeme v horkovzdušné troubě na 220 °C do zezlátnutí.

Zveřejněno 1. 3. 2022

Poznámka autorky janaguzy

Třeba hlídat, těsto se po okrajích rádo připaluje, takže já odeberu krekry nejdříve po okrajích plechu a pak ostatní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé celozrnné krekry z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xO3q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé celozrnné krekry z kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xO3q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka, voda, máslo, mouka celozrnná žitná, sůl, voda, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu