Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 402 kJ /
813 kcal
Bílkoviny77,31 g
Tuky33,07 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 294 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy46,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpůlíme cibuli, sloupneme a nasekáme na kostičky. Do rozehřáté hluboké pánve nebo hrnce dáme olej a restujeme cibuli dosklovata, přidáme maso a za občasného míchání restujeme, dokud se nebude oddělovat. Krok 2: Nakrájíme očištěné brambory na malé kostičky a přidáme k masu spolu s prolisovaným česnekem. Promícháme a zalijeme celým obsahem konzervy rajčat. Přilijeme 250 ml vývaru, přivedeme
k varu. Vaříme do mírného změknutí brambor. Krok 3: Zatím očistíme kořenovou zeleninu a nasekáme na drobné kostičky. Přidáme do pánve a při snížené teplotě vaříme do změknutí, na skus. Dle potřeby přiléváme vývar, ale nechceme řídkou polévku, tak vždy jen tolik, aby byl zakrytý obsah. Krok 4: Před odstavením přidáme ještě očištěné papriky, nakrájené na tenké proužky a pórek na kolečka, přidáme taktéž bylinky. Necháme jen krátce povařit a odstavíme. Podáváme posypané zelenou nasekanou natí.

Jídla z mletého masa - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 2. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dpgq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté hovězí maso se zeleninou jako eintopf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dpgq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, olej olivový, česnek, brambory, rajče sekané, mrkev, petržel, celer, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, pórek, koření oregáno sušené, tymián, majoránka, sůl, zelená nať

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu