Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec po znojemsku

Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či knedlíkem. Je to skvělý tip na víkendový oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 50 min

85 min (35 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 027 kJ /
1 679 kcal
Bílkoviny147,11 g
Tuky117,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,70 g
Sacharidy8,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme. Špek a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po krajích nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran osolíme a opepříme. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme kousek sádla, plátky masa po obou stranách osmahneme a odložíme stranou. Krok 4: Do výpeku dáme špek, cibuli a restujeme do zhnědnutí cibule. Přidáme osmahnuté maso a přilijeme vývar tak, aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 5: Ze sádla a hladké mouky připravíme tmavou jíšku. Sádlo rozehřejeme v pánvi a přidáme do něj stejné množství mouky. Za stálého míchání smažíme, dokud není jíška tmavá. Krok 6: Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky, tmavou jíšku a ještě asi 10 minut provaříme. Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

TIP: Nejlepší omáčky české kuchyně

Zveřejněno 7. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec po znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lj3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec po znojemsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lj3r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:yes:

:-)<3 minulý týden jsem tak dělala krkovičku a řekla jsem si, že už je tu mockrát a vidím, že není - :-* dobrého není nikdy moc :yes::yes::-K

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř mletý, cibule, sádlo, špek, vývar masový, okurky sterilované, mouka hladká

Přidat fotografie receptu