Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Macecha řezy z LvK

Mít takovou macechu musí být super. Pokud peče výborné dezerty, považujte si ji. Budete-li mít v neděli u nějaké macechy podobnou dobrotu, určitě si zapište recept. Budete ji muset péct i doma.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libuska z Libovani Libuska z Libovani

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 940 kJ /
2 615 kcal
Bílkoviny59,88 g
Tuky106,94 g
Vláknina9,65 g
Cholesterol 743 mg
Sodík 552 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy348,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C.
Plech (34x24 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: V malém hrnci rozehřejeme 300 ml mléka se 2 lžícemi cukru. Přivedeme k varu.
V menší misce rozmícháme ve zbylém mléku (100 ml) vanilkový pudink. Ten poté přilijeme do vroucího mléka, ztlumíme plamen a vaříme asi 2 minuty. Krok 3: Ručně nebo v kuchyňském robotu utřeme žloutky s cukrem do bílé hmoty. Třeme-li v robotu, snížíme otáčky. Poté přidáme olej a vodu. Prošleháme. Přimícháme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Krok 4: Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh ze 3 bílků a vmícháme jej opatrně do připraveného těsta. Z této směsi odlijeme čtvrtinu a tu obarvíme jednou lžící kakaa. Krok 5: Na připravený plech vlijeme světlé těsto a na něj rozprostřeme kakaové těsto. Krok 6: Horký pudink lžící navrstvíme nepravidelně na připravené těsto a špejlí vše společně promícháme, aby nám vznikla mramorová struktura. Krok 7: Pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme zcela zchladnout. Propečení kontrolujeme vpichem špejle po vytažení musí být zcela suchá. Krok 8: Hotový moučník necháme zcela vychladnout. Krok 9: Vyšleháme šlehačku s jedním vanilkovým cukrem a lžící moučkového cukru do tuha. Přimícháme zakysanou smetanu. Touto směsí potřeme upečený a vychladlý moučník. Posypeme kakaem. Servírovat můžeme hned.

TIP: Jak na šlehačku

Zveřejněno 16. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Macecha řezy z LvK

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8P5m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Macecha řezy z LvK

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8P5m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, cukr krupice, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, kakao, mouka, máslo, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, cukr moučkový, smetana zakysaná, kakao

Přidat fotografie receptu