Macecha řezy z LvK
Mít takovou macechu musí být super. Pokud peče výborné dezerty, považujte si ji. Budete-li mít v neděli u nějaké macechy podobnou dobrotu, určitě si zapište recept. Budete ji muset péct i doma.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 940 kJ / 2 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 106,94 g |
Vláknina | 9,65 g |
Cholesterol | 743 mg |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 348,40 g |
Postup přípravy
Plech (34x24 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: V malém hrnci rozehřejeme 300 ml mléka se 2 lžícemi cukru. Přivedeme k varu.
V menší misce rozmícháme ve zbylém mléku (100 ml) vanilkový pudink. Ten poté přilijeme do vroucího mléka, ztlumíme plamen a vaříme asi 2 minuty. Krok 3: Ručně nebo v kuchyňském robotu utřeme žloutky s cukrem do bílé hmoty. Třeme-li v robotu, snížíme otáčky. Poté přidáme olej a vodu. Prošleháme. Přimícháme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva. Krok 4: Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh ze 3 bílků a vmícháme jej opatrně do připraveného těsta. Z této směsi odlijeme čtvrtinu a tu obarvíme jednou lžící kakaa. Krok 5: Na připravený plech vlijeme světlé těsto a na něj rozprostřeme kakaové těsto. Krok 6: Horký pudink lžící navrstvíme nepravidelně na připravené těsto a špejlí vše společně promícháme, aby nám vznikla mramorová struktura. Krok 7: Pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme zcela zchladnout. Propečení kontrolujeme vpichem špejle po vytažení musí být zcela suchá. Krok 8: Hotový moučník necháme zcela vychladnout. Krok 9: Vyšleháme šlehačku s jedním vanilkovým cukrem a lžící moučkového cukru do tuha. Přimícháme zakysanou smetanu. Touto směsí potřeme upečený a vychladlý moučník. Posypeme kakaem. Servírovat můžeme hned.
Zveřejněno 16. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Macecha řezy z LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8P5m
Moje poznámka
Macecha řezy z LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8P5m
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 9 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušená krkovice à la capocollo
Neregistrovaný před 3 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 10 minutami
Kuře à la kachna
Neregistrovaný před 11 minutami
Sádlové mini rohlíčky
Lucie Hertlova před 14 minutami
Smažené vdolky
Neregistrovaný před 25 minutami
Zapečený řapíkatý celer s rajčaty a sýry
Neregistrovaný před 34 minutami
Tofu pomazánka se zeleninou
Neregistrovaný před 39 minutami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 47 minutami
Rajská omáčka s hovězím masem
Neregistrovaný před 54 minutami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
MonkaF před 56 minutami
Suroviny:
žloutek,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
bílek,
kakao,
mouka,
máslo,
mléko,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
kakao
Komentáře