Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nedělní hrnková buchta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Elis-piro

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 055 kJ /
4 554 kcal
Bílkoviny79,68 g
Tuky142,56 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 332 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy728,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vymažeme a vysypeme plech a troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Krok 2: Všechny suroviny, kromě smetany a kakaa pečlivě promícháme na hladké těsto. Pak polovinu těsta vylijeme na plech a do druhé přidáme asi 2 PL kakaa- zamícháme a nalijeme nepravidelně na bílé těsto.

Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů asi 15 min. Krok 3: Po upečení necháme vychladnout a poté můžeme potřít zakysanou smetanou, smíchanou se lžičkou vanilkového cukru

Zveřejněno 21. 3. 2022

Poznámka autorky Elis-piro

Když budete přidávat zakysanku, můžete na ni ještě pokrájet například kompotované ovoce (broskve, mandarinky, nebo v létě jahody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nedělní hrnková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZ4l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nedělní hrnková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZ4l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, kakao, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu