Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná vánočka s rozinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ninuskaa

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2 menší, nebo 1 velká

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 735 kJ /
5 434 kcal
Bílkoviny110,92 g
Tuky236,52 g
Vláknina34,76 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 3,49 g
Sůl8,58 g
Sacharidy698,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky přes noc naložíme v rumu.
V menší misce z droždí, cukru, mouky a mléka vytvoříme hladkou kašičku, kterou necháme zakrytou fólií asi 15 minut vzejít kvásek. Krok 2: Z mouky, cukru, soli, vanilkového cukru, mléka, másla, žloutků, citronové kůry, rozinek, mandlí a hotového kvásku vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě kynout asi hodinu nebo do té doby, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části.
Z každé poloviny upleteme jednu vánočku. Já pletu že šesti pramenů, ale na internetu je spoustu jiných návodů. Krok 4: Hotové vánočky přesuneme na plech, potřeme jemně vidličkou vyšlehaným bílkem a posypeme mandlemi. V předehřáté troubě pečeme 15 minut na 200 stupňů, poté ztlumíme teplotu na 180 stupňů a dopečeme dalších patnáct minut.

Zveřejněno 26. 3. 2022

Poznámka autorky Ninuskaa

Těsto je vhodné i na velikonoční mazanec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná vánočka s rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vQv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná vánočka s rozinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0vQv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr, mléko, mouka polohrubá, mouka polohrubá, cukr krupice, sůl, cukr vanilkový, mléko, máslo, žloutek, kůra citronová, rozinky, mandle plátkové, bílek

Přidat fotografie receptu