Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetraKaminska PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 024 kJ /
723 kcal
Bílkoviny23,48 g
Tuky32,77 g
Vláknina21,41 g
Cholesterol 52 mg
Sodík 4,04 g
Sůl10,00 g
Sacharidy73,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí včetně šťávy a zalijeme vývarem (eventuálně vodou, pokud vývar zrovna nemáme). Ochutíme veškerým kořením a vaříme přibližně 20 minut. Krok 2: Mezitím si zvlášť uvaříme brambory nakrájené na malé kostičky. Pokud bychom je vařili v kyselém prostředí společně se zelím, nikdy by úplně nezměkly. Po 20 minutách vaření zelí rozmícháme v troše vody rýžovou mouku, za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme ještě dalších 5-10 minut. Krok 3: Nakonec přidáme uvařené kostičky brambor, vybereme bobkové listy i nové koření a podáváme se zakysanou smetanou, případně bezlepkovým chlebem.

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 27. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKGm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKGm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Anna Kocikova: Moc děkuji! :-K Příště zkusím takto, brambory jsou na zahuštění vděčné. :-8

Krásné aranžmá chutné polévky:-K
Já zelňačku zahušťuji tak,že dávám vařit víc brambor.3/4 uvařených brambor přidám do polévky,zbytek rozmixuji tyč.mixérem a tím polévku zahustím.

Alzbetina Prk.: Poctivé kysané zelí by mělo obsahovat pouze sůl a kmín, případně hořčičné semeno, tedy žádné zbytečné přísady jako přidaná sladidla, ocet, konzervanty a podobně. Na kvalitě zelí velmi záleží, dostala jsem teď domácí a bylo chuťově naprosto úžasné, nehledě na zdravotní benefity... ;-)

:-):yes::-K

Já osobně nezahušťuji zelňačku žádnou moukou, je hustá sama o sobě dost. A můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi poctivým a nepoctivým kysaným zelím??

Suroviny:
zelí kysané, vývar hovězí, cibule, brambory, klobása, ghee, mouka rýžová, bobkový list, koření nové koření, kmín mletý, paprika sušená sladká, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu