Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová bábovka

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libulka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

Toto množství je do menší formy do objemu 1,2-1,4 l.

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 710 kJ /
3 038 kcal
Bílkoviny64,61 g
Tuky128,37 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy398,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce s moučkovým i vanilkovým cukrem vyšleháme do husté pěny. Poté po troškách zašleháváme olej. Krok 2: Do vaječné pěny přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme kefír. Vše jemně promícháme. Krok 3: Část těsta nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Zbylou část těsta obarvíme kakaem a nalijeme nahoru. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupních 45-55 minut. Záleží na troubě. Ke konci pečení můžeme zkusit do bábovky zapíchnout špejli a pokud zůstane suchá, je bábovka upečena. Krok 5: Po upečení necháme zcela vychladnout a až potom pocukrujeme na povrchu a nakrájíme.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 3. 2022

Poznámka autorky Libulka

Nejsem velký milovník bábovek, říkám jim dusivky, ale tato je díky kefíru fakt vláčná a jemná, žádná dusivka ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryz6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ryz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Výborná, povedla se. Jen jsem neměla kefír, použila jsem tedy kyšku. Místo obyčejné mouky špaldovou a cukr třtinový.

Moje premiéra - bábovku s kefírem jsem ještě nezkoušela. Olej jsem díky zásobě nahradila máslem. Chutná díky kefíru lehce nakysle, je méně sladká, nadýchaná. Postup ale podle mého zavinil, že těsto hrudkovalo, musela jsem hodně dlouho míchat.

:-)<3:yes:

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, olej, kefír, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, máslo, mouka polohrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu