Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřibová záhorácká čalamáda

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janyj

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min pred plnením do pohárov sa zmes 24 hodín marinuje

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, pred plnením do pohárov sa zmes 24 hodín marinuje)

Suroviny pro 1 dávka

Množství na 10 sklenic o objemu 3 dl.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 861 kJ /
1 401 kcal
Bílkoviny41,50 g
Tuky5,20 g
Vláknina98,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26,16 g
Sůl65,00 g
Sacharidy256,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hríby nakrájame a varíme 20 minút, následne poriadne opláchneme pod tečúcou vodou Krok 2: Uvaríme nálev - 1,5 l vody, 2 dl octu, 35 g soli, bobkový list, 10 guličiek nového korenia a 150g cukru. Krok 3: Nakrájame papriku, cibuľu, pridáme opláchnuté hríby, zalejeme vychladnutým nálevom a necháme 24 hodín stáť. Krok 4: Sterilizujeme na 80 stupňov 20 minút.

Zveřejněno 30. 3. 2022

Poznámka autora Janyj

Podľa mojej mamky :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová záhorácká čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ernk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová záhorácká čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ernk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Treba prísť na Záhorie cez sezónu. Ale musím povedať, že čalamádu robíme len cez vydarenú sezónu. :-)

:-)<3 paráda jen mít ty hřiby (u nás na sídlišti fakt nerpstou tak jen tiše závidím):-K

Suroviny:
houby lesní, sůl, kyselina citronová, voda, cukr, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list, paprika, cibule

Přidat fotografie receptu