Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnové kari se žampióny

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetraKaminska PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 783 kJ /
1 382 kcal
Bílkoviny23,63 g
Tuky83,09 g
Vláknina124,50 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 1,69 g
Sůl5,80 g
Sacharidy73,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na malé kostičky nakrájené žampióny. Krátce osmahneme, zaprášíme rýžovou moukou, kari kořením i mletým kmínem a několik minut opékáme. Krok 2: Poté podlijeme 300 ml horké vody, ochutíme solí i pepřem a dusíme do změknutí žampiónů. Nakonec přidáme sterilovanou cizrnu, zalijeme smetanou a chvíli ještě provaříme. Podáváme s uvařenými rýžovými těstovinami, ale výborné jsou také domácí hranolky!

TIP: Hummus, falafel a další jídla z cizrny: Jak připravit oblíbené pokrmy

Zveřejněno 3. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové kari se žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yo1p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové kari se žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yo1p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

V receptu jsem udělala drobné změny - použila kokos. tuk, bezlakt. smetanu, stroužek česneku a římský kmín. Ten se s cizrnou krásně doplňuje. Na tuku jsem orestovala cibuli a česnek, přidala jsem okapanou cizrnu, žampiony a pár minut restovala. Poté jsem přidala koření a nechala ho na pánvi pár minut rozvinou chuť a vůni. Poté jsem zeleninu podlila a bez pokličky nechala pomalu provářet, aby se tekutina zredukovala a zelenina lehce změkla. Nakonec jsem po okrajích pánve vlila smetanu, nechala prohřát a zamíchala. Ke konci jsem dochutila solí a čerstvě namletým pepřem. Jako příloha byla pohanka.

Marie Svarcova: Děkuji Vám! :-K

:-)<3:yes: líbí se mi recept, určitě by k tomu byla dobrá i rýže :-K

Suroviny:
cizrna sterilovaná, žampióny, cibule, olej arašídový, smetana na vaření, mouka rýžová, koření kari, kmín mletý, pepř čtyř barev, sůl

Přidat fotografie receptu