Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 330 kJ / 2 947 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,33 g |
Tuky | 130,02 g |
Vláknina | 2,80 g |
Cholesterol | 2,73 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 318,48 g |
Postup přípravy
Nejprve ušleháme bílky se solí do tuhých špiček. V jiné misce ušleháme do husté bílé pěny žloutky s cukrem, přidáme pudinkový prášek, promícháme ručně metličkou a po částech zlehka vmícháme sníh. Rozetřeme na připravený plech a pečeme cca 8 minut dorůžova. Krok 2: Na velkou roládu rozpustíme máslo a necháme zchladnout, vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 °C a dopečeme dorůžova cca 10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem na mřížku nebo vál a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím dáme do misky tvaroh, cukr, ušlehanou šlehačku a vyšlehaný krém dáme do chladu. Malou roládu potřeme džemem (dala jsem domácí borůvkový). Stočíme z obou stran směrem ke středu roládky a rozřízneme na dva kusy. Krok 5: Velký vychladlý plát rozdělíme na poloviny 34x21 cm. Na každý dáme polovinu tvarohového krému, položíme ke kraji malou roládku a stočíme. Necháme v chladu ztuhnout, můžeme pocákat čokoládou nebo ozdobit šlehačkou. Nakrájíme tenkým ostrým nožem na plátky 1,5 -2 cm.
Zveřejněno 10. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda v roládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Ax
Moje poznámka
Roláda v roládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Ax
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 5 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 23 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
Neregistrovaný před 39 sekundami
Rybízový koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 8 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
Neregistrovaný před 9 minutami
Zimní broskvový koláč
Neregistrovaný před 12 minutami
Moučník s pudinkem a zakysanou smetanou
Neregistrovaný před 13 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 13 minutami
Maková buchta - rychlá
Neregistrovaný před 14 minutami
Vepřové koleno na medu
Neregistrovaný před 15 minutami
Krupicová kaše
Neregistrovaný před 16 minutami
Tvarůžková lahodná pěna k pivku na dva způsoby
Neregistrovaný před 18 minutami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
sůl,
marmeláda,
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
máslo,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh plnotučný,
cukr moučkový,
smetana,
čokoláda,
olej
Komentáře (6)