Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda v roládě

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby tuhnutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 18 porcí

18porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 330 kJ /
2 947 kcal
Bílkoviny124,33 g
Tuky130,02 g
Vláknina2,80 g
Cholesterol 2,73 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,70 g
Sacharidy318,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru).
Nejprve ušleháme bílky se solí do tuhých špiček. V jiné misce ušleháme do husté bílé pěny žloutky s cukrem, přidáme pudinkový prášek, promícháme ručně metličkou a po částech zlehka vmícháme sníh. Rozetřeme na připravený plech a pečeme cca 8 minut dorůžova. Krok 2: Na velkou roládu rozpustíme máslo a necháme zchladnout, vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 °C a dopečeme dorůžova cca 10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem na mřížku nebo vál a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím dáme do misky tvaroh, cukr, ušlehanou šlehačku a vyšlehaný krém dáme do chladu. Malou roládu potřeme džemem (dala jsem domácí borůvkový). Stočíme z obou stran směrem ke středu roládky a rozřízneme na dva kusy. Krok 5: Velký vychladlý plát rozdělíme na poloviny 34x21 cm. Na každý dáme polovinu tvarohového krému, položíme ke kraji malou roládku a stočíme. Necháme v chladu ztuhnout, můžeme pocákat čokoládou nebo ozdobit šlehačkou. Nakrájíme tenkým ostrým nožem na plátky 1,5 -2 cm.

Zveřejněno 10. 4. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Není to složité, popis je podrobnější, aby to zvládli i nezkušení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda v roládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Ax

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda v roládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Ax

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Kvety: :-) děkuji za komentář, rolády budou 2 , s bezlepkovou variantou nemám zkušenost ale pokud chceš nahradit mouku tak bych asi udělala obě rolády jen pudinkové ,malou jak je v receptu a tu velkou z dvojnásobmého množství a dvou pudinků kakaových (čokoládových), daslší postup je stejný. Pudinková roláda moje je na Top. také je s ovocem . :-Khezký večer

Jen se ujistím - jsou z toho 2 rolády? :-)
A ještě se zeptám, potřebovala bych bezlepkovou variantu, mohl by se na velkou roládu použít jen Solamyl a nahradit jím i mouku? Děkuji.

yanull: :-) Jani moc děkuji za pochvalu a přeji krásný zbytek neděle :-K

Maruško, hezká duo roláda o chuti vůbec nepochybuji. :-K:-*

RubyRom: :-)Děkuji Romanko a přitom je to úplně jednoduché, ten tvarovový krém je osvěžující.:-K přeji hezký zbytek neděle

Tak to je nádhera!!!! :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, pudink vanilkový, sůl, marmeláda, vejce, cukr krupice, sůl, mouka hladká, solamyl, máslo, kakao, kypřící prášek, tvaroh plnotučný, cukr moučkový, smetana, čokoláda, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu