Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda v roládě

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby tuhnutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 18 porcí

18porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 330 kJ /
2 947 kcal
Bílkoviny124,33 g
Tuky130,02 g
Vláknina2,80 g
Cholesterol 2,73 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,70 g
Sacharidy318,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plechy vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme několika kapkami oleje (oceníme při stahování papíru).
Nejprve ušleháme bílky se solí do tuhých špiček. V jiné misce ušleháme do husté bílé pěny žloutky s cukrem, přidáme pudinkový prášek, promícháme ručně metličkou a po částech zlehka vmícháme sníh. Rozetřeme na připravený plech a pečeme cca 8 minut dorůžova. Krok 2: Na velkou roládu rozpustíme máslo a necháme zchladnout, vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme špetku soli, cukr a ušleháme do husté pěny (7-10 min). Pak za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. Smícháme mouku s kakaem, kypřícím práškem a solamylem, prosejeme do vzniklé pěny, přidáme máslo a zlehka ručně metličkou promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, stěrkou uhladíme, dáme do trouby a po 2-3 minutách (až těsto vyskočí), stáhneme teplotu na 160 °C a dopečeme dorůžova cca 10 minut (podle trouby, hlídáme).
Upečený plát sundáme i s papírem na mřížku nebo vál a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím dáme do misky tvaroh, cukr, ušlehanou šlehačku a vyšlehaný krém dáme do chladu. Malou roládu potřeme džemem (dala jsem domácí borůvkový). Stočíme z obou stran směrem ke středu roládky a rozřízneme na dva kusy. Krok 5: Velký vychladlý plát rozdělíme na poloviny 34x21 cm. Na každý dáme polovinu tvarohového krému, položíme ke kraji malou roládku a stočíme. Necháme v chladu ztuhnout, můžeme pocákat čokoládou nebo ozdobit šlehačkou. Nakrájíme tenkým ostrým nožem na plátky 1,5 -2 cm.

Zveřejněno 10. 4. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Není to složité, popis je podrobnější, aby to zvládli i nezkušení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda v roládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Ax

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda v roládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Ax

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Kvety: :-) děkuji za komentář, rolády budou 2 , s bezlepkovou variantou nemám zkušenost ale pokud chceš nahradit mouku tak bych asi udělala obě rolády jen pudinkové ,malou jak je v receptu a tu velkou z dvojnásobmého množství a dvou pudinků kakaových (čokoládových), daslší postup je stejný. Pudinková roláda moje je na Top. také je s ovocem . :-Khezký večer

Jen se ujistím - jsou z toho 2 rolády? :-)
A ještě se zeptám, potřebovala bych bezlepkovou variantu, mohl by se na velkou roládu použít jen Solamyl a nahradit jím i mouku? Děkuji.

yanull: :-) Jani moc děkuji za pochvalu a přeji krásný zbytek neděle :-K

Maruško, hezká duo roláda o chuti vůbec nepochybuji. :-K:-*

RubyRom: :-)Děkuji Romanko a přitom je to úplně jednoduché, ten tvarovový krém je osvěžující.:-K přeji hezký zbytek neděle

Tak to je nádhera!!!! :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, pudink vanilkový, sůl, marmeláda, vejce, cukr krupice, sůl, mouka hladká, solamyl, máslo, kakao, kypřící prášek, tvaroh plnotučný, cukr moučkový, smetana, čokoláda, olej

Přidat fotografie receptu