Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí wagyu steak s bramborami grenaille z Prostřeno

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Muflonek Muflonek

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme brambory, poté je rozpůlíme a opečeme na pánvi. Krok 2: K bramborám přidáme pokrájenou slaninu, cibuli a česnek. Krok 3: Steaky zprudka opečeme ze všech stran. Maso otáčíme kleštěmi, nikdy do něj nepícháme, neboť by z masa vytekla šťáva. Krok 4: Do výpeku přidáme máslo a uděláme šťávu na přelití.

Zveřejněno 11. 4. 2022

Poznámka autorky Muflonek

Recept z pořadu Prostřeno.

Grenaille neboli tzv. zámecké brambory, jsou oblíbené hlavně ve Francii. Jsou to malé brambory o velikosti 28 až 40 mm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí wagyu steak s bramborami grenaille z Prostřeno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xORJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí wagyu steak s bramborami grenaille z Prostřeno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xORJ

Komentáře (1)

Suroviny:
slanina, cibule, česnek, petrželka, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu