Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelovo-pudinkové nanuky

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby mražení

40 min (40 min příprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 046 kJ /
728 kcal
Bílkoviny12,80 g
Tuky20,32 g
Vláknina0,24 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy123,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odměřené mléko rozdělíme zhruba na poloviny a jednu část mléka ohřejeme. Horkým mlékem pak zalijeme karamel. Krok 2: Do rendlíku se silným dnem vsypeme cukr, postavíme na mírný zdroj tepla a chvíli počkáme, až se začne cukr tavit. Pak začneme promíchávat a připravíme světle hnědý karamel. Rendlík odstavíme a do karamelu vlijeme část horkého mléka a po pár sekundách zbytek. Rendlík musíme použít dostatečně velký, jelikož mléko po přidání vzkypí. (Pro jistotu můžeme tento proces dělat nad dřezem, rendlík se dobře drží v jedné ruce.) Krok 3: Po přidání mléka rendlík opět postavíme na zdroj tepla, necháme rozvařit případné hrudky a za stálého míchání přidáme druhou polovinu mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Pudink necháme krátce provařit a odstavíme. Krok 4: Uvařený pudink necháme za občasného promíchání zchladnout, rychleji to půjde ve studené vodní lázni. Krok 5: Prochladlý pudink prošleháme se zakysanou smetanou a naplníme tvořítka na nanuky. Podle typu tvořítek můžeme naplněnou formou několikrát bouchnout o pracovní stůl, abychom vypudili vzduchové bubliny. Vyšší naplněná tvořítka zase můžeme promíchat, třeba špejlí. Krok 6: Tvořítka vložíme do mrazničky a to minimálně na 5 hodin. Krok 7: Po důkladném zmražení nanuky vyjmeme. Ze silikonové formy to jde velmi dobře, nanuky se z ní lehce "vyloupnou". Plastová tvořítka zase krátce ponoříme do horké vody v nějakém užším, vyšším hrníčku. Ale stačí formičku chvíli držet v ruce a taktéž nanuky vyjmeme.

Zveřejněno 12. 4. 2022

Poznámka autorky Merylas

Uvedený počet kusů je orientační, záleží na velikosti tvořítek.

Při práci s karamelem bych chtěla upozornit na opatrnost.

Množství cukru si určí každý dle své chuti. Po zmražení je sladká chuť méně intenzívní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelovo-pudinkové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KKgr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelovo-pudinkové nanuky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KKgr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
cukr krupice, mléko, pudink karamelový, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu