Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka - hlavička

Pravá, tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po skončení velikonočního půstu, a proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud nemáme formu na chlebíček, můžeme nádivku upéct i v obyčejném vyšším plechu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jirkafil Jirkafil

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 30 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 596 kJ /
3 727 kcal
Bílkoviny317,29 g
Tuky150,81 g
Vláknina22,78 g
Cholesterol 2,90 g
Sodík 8,26 g
Sůl19,16 g
Sacharidy265,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové a uzené maso uvaříme ve vodě doměkka, část vývaru po svezení dáme bokem. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Maso pokrájíme na malé kousky. Krok 3: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Krok 4: Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Krok 5: Poté k rohlíkům vmícháme obě masa, žloutky, česnek, přidáme podle chuti pepř, sůl, nasekanou pažitku, v dlaních rozemnutou majoránku, nakrájenou petrželku a nakonec zlehka vmícháme ušlehané bílky. Podle chuti můžeme do velikonoční nádivky přidat i čerstvé nasekané kopřivy. Krok 6: Směs vložíme do vhodné lehce vymaštěné formy a pečeme 30-45 minut, až je nádivka na povrchu pěkně zlatavá. Krok 7: Po upečení nádivku nakrájíme a podáváme. Je výborná teplá i studená.

TIP: Jak připravit velikonoční nádivku

Zveřejněno 13. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka - hlavička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQlL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka - hlavička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQlL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Petr13: Česnek a majoránka mi tam nesedí, ale každý podle své chuti.

Jak říkala Božena Němcová: "Proti gustu žádnej dišputát", ale česnek a majoránka do nádivky?
:-O

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
vejce, rohlík, krkovice uzená, plec vepřová, petrželka, majoránka, pažitka, pepř mletý, kopřivy, sůl, česnek, tuk

Přidat fotografie receptu