Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba tepelné úpravy: 210 min

210 min (210 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 787 kJ /
666 kcal
Bílkoviny19,84 g
Tuky29,49 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 93 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy45,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme. Cibuli nadrobno a hlívu na širší proužky. Krok 2: Na sporáku v kastrůlku s rozehřátým máslem dáme na 2 minuty orestovat cibuli.
Cibuli přendáme do pomalého hrnce a přidáme hlívu. Dále přidáme zeleninu i s nálevem, víno, rozmarýn, všechno koření a promícháme. Krok 3: Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme program na High a necháme vařit 3 hodiny. Poté do hrnce přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, opět promícháme a na High vaříme ještě půl hodiny. Krok 4: Hotové jídlo podle potřeby dochutíme a podáváme s vařeným bramborem.

TIP: Houby a houbaření - sběr hub, jejich zpracování a využití v kuchyni

Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 13. 4. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nemáme pomalý hrnec, můžeme dusit v obyčejném, širším kastrolu na sporáku (cca 40 minut). Během dušení často míchat a podle potřeby občas podlít vývarem, nebo vodou. 10 minut před koncem přilít smetanovou záklechtku a slabým varem dovařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVmg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ústřičná se zeleninou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVmg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jaromira18: Děkuji Jaruško:-KDělávám i ze žampionů,ale z hlívy je to chutnější:-Q

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-KI vám všem doma krásné jarní svátky:-K:-K

Vynikající dobrůtka.:-K:-K Moc se těším až jí uvařím.:-K:-K

:-):yes: recept se mi líbí, hlívu máme rádi - určitě zkusím :yes: Krásné svátky celé rodině :-K

Suroviny:
hlíva ústřičná, směs zeleninová pod svíčkovou, víno bílé, cibule, máslo, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, smetana, mouka hladká

Přidat fotografie receptu