Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem

Tato příprava medvědího česneku, je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek na dochucení. Bylinka se o skvělou chuť postará sama.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 773 kJ /
902 kcal
Bílkoviny60,48 g
Tuky55,47 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 915 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy27,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a listy česneku pokrájíme na drobné kousky. Krok 2: Do širšího hrnce dáme rozehřát máslo společně s olejem. Vsypeme cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme pokrájený česnek, lehce osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a promícháme.
Slabým varem dusíme pod pokličkou 8 minut. Krok 3: Poté přidáme v hrníčku rozšlehané vejce, zamícháme a necháme srazit. Nakonec vmícháme pomazánkové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít. Krok 4: Mezitím, než se špenát podusí, uvaříme vejce.
Do většího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu.
Pro každou porci připravíme sáček a do každého igelitového sáčku kápneme olej a sáček promneme mezi dlaněmi. Do sáčku opatrně vyklepneme vejce a sáček zavážeme volně na uzel. Krok 5: Mezi uzly protáhneme delší vařečku a sáčky ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Slabým varem vaříme 3 minuty a poté sáčky z hrnce vyndáme. Krok 6: Hotový špenát dáme na talíře a na něj opatrně položíme vejce ze sáčku. Pro hezký efekt můžeme natrhnout, aby vyteklo trochu žloutku.

Zveřejněno 14. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2pL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2pL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Medvědí česnek mi vyrostl, špenát máme rádi, musí být vynikající, ráda ho uvařím.:-K:-K:-K

Marie Svarcova: Maruško,děkuji ti,že jsi receptu věnovala pozornost:-K
Ale takto to určitě nezkoušej:-!
V surovinách je to rozepsané:2 cm plátek másla a 1 lžíce oleje.
Na pomazánkovém másle s olejem by se neorestovalo vůbec nic.
Já jsem cibulku dělala na rozpuštěném 2 cm širokém plátku obyčejného másla(foto surovin)se lžící oleje.Pomazánkové jsem přidala pouze na zahuštění podušeného špenátu:-8Dávám ho i do dušené mrkve:yes:

:-):yes: zajímavé , vůbec by mě nenapadlo, že na pomazánkovém másle udělám cibulku I když je tam trochu oleje, určitě zkusím :-K

Suroviny:
list medvědího česneku, vývar masový, máslo, olej, cibule, vejce, pepř mletý, sůl, vejce, olej

Přidat fotografie receptu