Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek od babičky

Beránek jako symbol Velikonoc by na svátečním stole neměl chybět. Tento je z klasického těsta s máslem, kapkou rumu a voní po vanilce. Po upečení jej můžeme jen pocukrovat a nebo polít čokoládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Hania932

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 673 kJ /
3 507 kcal
Bílkoviny92,95 g
Tuky168,55 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 728 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy398,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 2: Do žloutků přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme rozpuštěné máslo a mléko a opět promícháme. Následně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a trochu rumu. Nakonec lehce přimícháme sníh z bílků. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Formu na beránka pořádně vymažeme tukem a vysypeme moukou, aby šel dobře vyklopit. Záleží, jak velkou formu na beránka máme, je možné, že trochu těsta zbyde. Když těsto zbyde, upečeme ho ve formě srnčího hřbetu zvlášť. Krok 5: Pečeme na 180 °C cca 1 hodinu. Krok 6: Poté necháme vychladnout a můžeme vyklopit. A buď jen pocukrujeme a nebo polijeme čokoládou.

TIP: Velikonoční symboly v naší kuchyni

Zveřejněno 15. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Bzr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Bzr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, máslo, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, rum, mléko, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu