Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s rajským smetanovým přelivem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fialovajahoda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 542 kJ /
1 324 kcal
Bílkoviny230,13 g
Tuky38,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 466 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme panenku na 3 cm široké plátky.
Naklepeme, osolíme, opepříme.
Necháme chvíli odpočívat při pokojové teplotě. Krok 2: Omáčka: nakrájíme cibuli nadrobno. Osmažíme cibuli na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hladké mouky
a opražíme. Poté vložíme protlak. Zamícháme. Přilijeme smetanu, pár minut povaříme a odstavíme z plotny. Krok 3: Maso osmažíme na másle z obou stran. Krok 4: Podáváme maso jemně přelité omáčkou, přílohou mohou být brambory, či knedlík.

Zveřejněno 16. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s rajským smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Yx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s rajským smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9Yx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, smetana ke šlehání, sůl, pepř, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu