Vepřová panenka s rajským smetanovým přelivem
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 542 kJ / 1 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 230,13 g |
| Tuky | 38,37 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 466 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 13,60 g |
Postup přípravy
Naklepeme, osolíme, opepříme.
Necháme chvíli odpočívat při pokojové teplotě. Krok 2: Omáčka: nakrájíme cibuli nadrobno. Osmažíme cibuli na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hladké mouky
a opražíme. Poté vložíme protlak. Zamícháme. Přilijeme smetanu, pár minut povaříme a odstavíme z plotny. Krok 3: Maso osmažíme na másle z obou stran. Krok 4: Podáváme maso jemně přelité omáčkou, přílohou mohou být brambory, či knedlík.
Zveřejněno 16. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s rajským smetanovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Yx
Moje poznámka
Vepřová panenka s rajským smetanovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9Yx
Nejnovější recepty
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 53 minutami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 12 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 12 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 14 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 8 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 9 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 9 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 9 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
cibule,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř,
olej,
máslo
Komentáře (1)