Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek mramorový

Velikonoční beránek je symbolem jarních svátků. S tímto receptem si připravíme jednoduchého dvoubarevného beránka. Olejové těsto je nadýchané díky našlehaným bílkům. Po upečení pak beránka můžeme dozdobit mašlí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Foxinka Foxinka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 711 kJ /
3 516 kcal
Bílkoviny69,12 g
Tuky149,94 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 463 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy465,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky ušleháme s prosátým cukrem. Pak postupně přidáváme olej a vodu. Krok 2: Následně postupně přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh. Krok 3: Pak z těsta odebereme zhruba jednu třetinu a do té přidáme kakao. Krok 4: Těstem plníme vymazaného beránka, postupně přidáme i kakaové těsto. Krok 5: Pečeme při 160 °C cca 45 minut, dle zkušeností s troubou.

TIP: Jednoduchý návod, jak vytvořit mramorový korpus

Zveřejněno 17. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek mramorový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljZl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek mramorový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljZl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao

Přidat fotografie receptu