Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená polévka s vařenými vejci a klobásou

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby vaření masa

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby vaření masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 955 kJ /
945 kcal
Bílkoviny32,19 g
Tuky82,94 g
Vláknina0,94 g
Cholesterol 977 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy17,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Můžeme použít vývar například z uzené krkovice, žebírka atp.
Předem dáme uzené maso vařit do studené vody, po prvním převaření vodu slijeme, maso opláchneme, zalijeme opět studenou vodou a uvaříme doměkka. Maso máme k dalšímu použití, vývar necháme vychladnout. Krok 2: Do hrnce dáme oloupanou a na plátky nakrájenou klobásu, když pustí tuk, přidáme jemně nasekanou bílou část cibulky a necháme zesklovatět. Za stálého míchání přisypeme papriku a ihned zalijeme studeným vývarem. Široké nudle domácí (nebo koupené) uvaříme zvlášť v osolené vodě a v množství podle porcí. Krok 3: Vývar přivedeme k varu a krátce povaříme. Mouku dobře rozmícháme se smetanou a pomalu za stálého míchání vlijeme do vývaru. Povaříme cca 2-3 minuty do potřebného zhoustnutí, dochutíme čerstvě mletým pepřem a odstavíme. Krok 4: Do talířů rozdělíme uvařené nudle, zalijeme polévkou, vložíme oloupaná a rozkrojená vejce, přidáme dle chuti strouhaný křen a posypeme nasekanou zelenou natí cibulky. Polévku ihned podáváme, dle chuti si každý přidá sůl (polévka bývá dostatečně slaná).

Jak uvařit vejce. Čas přípravy vajíček naměkko, nahniličku a natvrdo

Zveřejněno 18. 4. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Moje mamka jí říkavala : Povelikonoční polévka s vejci. Já jsem jí moc v mládí nevařila, neboť u nás se vejce rozdávala a žádné nezbylo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka s vařenými vejci a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQVL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená polévka s vařenými vejci a klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NQVL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: :-)moc děkuji Aničko , i našim chutná:-K Hezký zbytek večera

Maruško,máš ji hezkou:-KBabička ji také dělávala se smetanou a dědovi moc chutnala:-8

MarcelaPa: :-) Děkuji Marcelko - jsou různé krajové názvy, je moc dobrá ale na kocovinu bych asi řekla, že je lepší vývar než smetana ale každý asi zná něco jiného , naši chlapi vždy chtěli hrnec vývaru ;-) přeji hezký zbytek dne :-K

Maruško, u nás se této polévce říká "šmigrustovka" a je výborná na kocovinu.;-) Bodík letí.

Suroviny:
maso uzené, klobása papriková, cibulka jarní, paprika sušená sladká, pepř mletý, vejce, smetana ke šlehání, mouka hladká, nudle široké, křen

Přidat fotografie receptu