Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 011 kJ / 2 154 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,03 g |
Tuky | 109,16 g |
Vláknina | 31,13 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,85 g |
Sůl | 4,37 g |
Sacharidy | 218,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do větší misky, zalijeme trochou mléka, ať jsou lehce mokré. Osladíme (podle chuti). Přidáme 3-4 žloutky (podle velikosti vajíček), bílky máme v jiné míse.
Krok 2: Jablka oloupeme a nastrouháme. Ocukrujeme a smícháme s rohlikovou směsí.
Krok 3: Ušleháme šlehačku a pomalu smícháme s jablečno-rohlikovou směsí. Směs pak nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypány pekáč (já používám skleněný vyšší). Necháme asi 20 min péct na 180 °C. Mezitím uděláme bílkový sníh, který pak namažeme na upečenou směs a necháme dál péct na 10 min.
Zveřejněno 19. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovková buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vg45
Moje poznámka
Žemlovková buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vg45
Nejnovější recepty
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 5 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 9 hodinami
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 21 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno 14. 4. 2025 11:00
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Benetka před 28 minutami
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Fitulka před 3 hodinami
Koka sušenky
faluska před 3 hodinami
Filé s paprikami a kuskusem
ZboSy před 6 hodinami
Květákový mozeček
vervla před 6 hodinami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 9 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 18 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 22 hodinami
Suroviny:
rohlík,
cukr krupice,
jablko,
mléko,
vejce,
smetana ke šlehání,
máslo,
strouhanka
Komentáře