Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovková buchta

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ennie Ennie

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 011 kJ /
2 154 kcal
Bílkoviny59,03 g
Tuky109,16 g
Vláknina31,13 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 1,85 g
Sůl4,37 g
Sacharidy218,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do větší misky, zalijeme trochou mléka, ať jsou lehce mokré. Osladíme (podle chuti). Přidáme 3-4 žloutky (podle velikosti vajíček), bílky máme v jiné míse. Krok 2: Jablka oloupeme a nastrouháme. Ocukrujeme a smícháme s rohlikovou směsí. Krok 3: Ušleháme šlehačku a pomalu smícháme s jablečno-rohlikovou směsí. Směs pak nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypány pekáč (já používám skleněný vyšší). Necháme asi 20 min péct na 180 °C. Mezitím uděláme bílkový sníh, který pak namažeme na upečenou směs a necháme dál péct na 10 min.

Zveřejněno 19. 4. 2022

Poznámka autorky Ennie

Podává se oproti klasické žemlovce za studena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vg45

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vg45

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, cukr krupice, jablko, mléko, vejce, smetana ke šlehání, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu