Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra s medvědím česnekem na slanině a zelenině

Pokud si chcete připravit rychlý a zároveň zdravý oběd, sáhněte po játrech. Jejich úprava se zeleninou je trochu nezvyklá, ale velmi chutná. Příprava navíc není vůbec složitá, proto ji s následujícím receptem zvládne každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 959 kJ /
2 619 kcal
Bílkoviny103,98 g
Tuky216,67 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 2,63 g
Sodík 3,68 g
Sůl8,90 g
Sacharidy52,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, ve spoji rozřízneme, odstraníme tuk a případné nečistoty. Krok 2: Slaninu nakrájíme na tenčí proužky a cibuli na půlměsíčky. Krok 3: Zelí nakrájíme na jemné nudličky, papriku na širší špalíčky a lístky česneku drobně překrájíme. Krok 4: Do širšího kastrolu dáme na rozehřátý olej restovat slaninu. Když začne zlátnout, přidáme smažit cibuli. Krok 5: Cca po 5 minutách přidáme játra, promícháme a necháme zatáhnout. Krok 6: Dále přidáme zelí a papriku, mírně osolíme, opepříme. Podlijeme malým množstvím vody a promícháme. Zakryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut. Krok 7: Přidáme česnek, opět promícháme, podle potřeby malinko podlijeme a dusíme ještě 5 minut. Krok 8: Poté přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali Solamyl, opět zamícháme a již bez pokličky slabým varem vaříme 2 minuty. Podle chuti dochutíme solí a kdo má rád, může zakápnout trochou worcesteru. Krok 9: Na přílohu se hodí rýže, knedlíky, těstoviny, ale i čerstvé pečivo.

TIP: Top 7: Skvělé recepty na oblíbené přílohové knedlíky

Zveřejněno 23. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra s medvědím česnekem na slanině a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlKp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra s medvědím česnekem na slanině a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlKp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

RubyRom: :-DTaké tak:-Dale už končí,už jen z mrazáku:-8Romi,děkuji:-K

Moc pěkný recept a česnek já cpu taky kam se dá, máme ho rádi. :-K

tejaja: Marie Svarcova: Děkuji vám:-K
Už jsem myslela,že česnek končí,ale ještě je ho stále hodně a nekvete,jen sem tam.Tak ho přidávám všude,kde to chutě dovolí:-8
U těch jater to byla taková improvizace stylu co je v domě:-DAž na játra bylo od každé suroviny kousek a tak se to alespoň upotřebilo do jednoho hrnce:-)

:-)<3:yes: receptík moc pěkný a dobrý nápad :yes::-K

Medvedí cesnak rastie, tak to je dobrý tip.;-)

Suroviny:
játra kuřecí, slanina gazdovská, olej, cibule, paprika, zelí, česnek mědvědí, pepř mletý, sůl, voda, solamyl, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu