Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Muflonek Muflonek

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 90 min

140 min (50 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 349 kJ /
1 039 kcal
Bílkoviny10,56 g
Tuky47,50 g
Vláknina11,88 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy127,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6 minut. Poté snížíme teplotu a dosmažíme cca 2 minuty. Krok 2: Kachní prsa přendáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Do středu masa píchneme teploměrovou sondu a pečeme, dokud se na displeji neukáže hodnota 60 °C (medium). Mezitím připravujeme bramborový fondant. Krok 3: Kachní prsa přendáme na prkénko a necháme chvilinku odpočinout. Poté ostrým nožem nakrájíme na tenké 0,5-1 cm plátky. Na finále posypeme šupinkovou solí. Krok 4: Příprava bramborového fondantu: Brambory oloupeme a ostrým nožem okrojíme kolem dokola. Rozkrojíme napůl a odkrojíme začátek a konec brambory. Vytvoříme jakýsi sloupec. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojíme z vrchu válec. Takto postupně zpracujeme všechny brambory. Krok 5: Na pánvi rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme brambory a opečeme dozlatova z obou stran. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Podlijeme trochou vody a přendáme do trouby (předehřáté na 140–150 °C) a pečeme pod pokličkou cca 30–45 minut do změknutí brambor. Krok 6: Příprava višňové omáčky: Svaříme v hrnci víno společně s cukrem a kořením. Po 15 minutách vaření přilijeme šťávu z višní a zahustíme škrobem. Škrob rozpustíme ve vodě. Stále mícháme do zhoustnutí, přidáme višně a krátce povaříme, popřípadě dosolíme dle chuti.

Zveřejněno 25. 4. 2022

Poznámka autorky Muflonek

Prostřeno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljJJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljJJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
prsa kachní, sůl, sůl, pepř, brambory, máslo, olej, tymián čerstvý, sůl, pepř, kompot višňový, máslo, cukr třtinový, víno červené, skořice mletá, zázvor mletý, škrob bramborový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu