Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Muflonek Muflonek

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 90 min

140 min (50 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 349 kJ /
1 039 kcal
Bílkoviny10,56 g
Tuky47,50 g
Vláknina11,88 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy127,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6 minut. Poté snížíme teplotu a dosmažíme cca 2 minuty. Krok 2: Kachní prsa přendáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Do středu masa píchneme teploměrovou sondu a pečeme, dokud se na displeji neukáže hodnota 60 °C (medium). Mezitím připravujeme bramborový fondant. Krok 3: Kachní prsa přendáme na prkénko a necháme chvilinku odpočinout. Poté ostrým nožem nakrájíme na tenké 0,5-1 cm plátky. Na finále posypeme šupinkovou solí. Krok 4: Příprava bramborového fondantu: Brambory oloupeme a ostrým nožem okrojíme kolem dokola. Rozkrojíme napůl a odkrojíme začátek a konec brambory. Vytvoříme jakýsi sloupec. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojíme z vrchu válec. Takto postupně zpracujeme všechny brambory. Krok 5: Na pánvi rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme brambory a opečeme dozlatova z obou stran. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Podlijeme trochou vody a přendáme do trouby (předehřáté na 140–150 °C) a pečeme pod pokličkou cca 30–45 minut do změknutí brambor. Krok 6: Příprava višňové omáčky: Svaříme v hrnci víno společně s cukrem a kořením. Po 15 minutách vaření přilijeme šťávu z višní a zahustíme škrobem. Škrob rozpustíme ve vodě. Stále mícháme do zhoustnutí, přidáme višně a krátce povaříme, popřípadě dosolíme dle chuti.

Zveřejněno 25. 4. 2022

Poznámka autorky Muflonek

Prostřeno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljJJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljJJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
prsa kachní, sůl, sůl, pepř, brambory, máslo, olej, tymián čerstvý, sůl, pepř, kompot višňový, máslo, cukr třtinový, víno červené, skořice mletá, zázvor mletý, škrob bramborový

Přidat fotografie receptu