Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na kedgeree

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 065 kJ /
494 kcal
Bílkoviny56,46 g
Tuky17,90 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,42 g
Sacharidy22,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud máme tresku, tak ji ve vodě povaříme cca 10 minut, slijeme, necháme vychladnout a dvěma vidličkami natrháme a kousky.
Pokud máme lososa, tak ho nakrájíme na kousky. Krok 2: Uvaříme rýži dle našich zvyklostí. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kari, cibulku a česnek a necháme rozvonět. Krok 4: Do pánve lehce vmícháme rýži a rybu, šťávu z poloviny citrónu, papričky, dosolíme. Krok 5: Servírujeme posypané bylinkou, s kousky citrónu na dochucení a s vejci.

Jak uvařit vejce. Čas přípravy vajíček naměkko, nahniličku a natvrdo

Zveřejněno 27. 4. 2022

Poznámka autorky Eja57

Jde původně o indické jídlo a původně bez masa. Bylo importováno do Velké Británie již ve verzi s uzenou treskou původně jako sytá snídaně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na kedgeree

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVOG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na kedgeree

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVOG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže basmati, uzená treska, koření kari, citron, olej, chilli paprika čerstvá, cibulka jarní, česnek, vejce, sůl, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu