Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta na pekáč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

1Marie 1Marie

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme šlehačku do tuha, vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli. Krok 2: Žloutky s cukrem a rumem vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne jakási tuhá drobenka. Do té přidáme sníh, šlehačku a postupně promícháváme. Není nutno drobenku úplně rozmíchat, ani to nejde. Tím vznikne dvoubarevný vnitřek. Krok 3: Vlijeme do pekáče, který je vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem a pečeme při 180 stupních asi 35 minut.

Papír na pečení: Co dělat, když se kroutí?

Zveřejněno 1. 5. 2022

Poznámka autorky 1Marie

Buchta je dost suchá, takže je dobré podávat s bílým jogurtem, ideálně s proteinovým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta na pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opDN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta na pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opDN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

V rozpisu surovin nejsou napsaná vejce, takže není jasné, kolik je jich potřeba.

Uvažovala jsem o oleji, ale vzhledem k tomu, že šlehačka je dost tučná, tak jsem to zamítla. No budu přemýšlet co s tím. A možná, že mi sem dá ještě někdo nějaký nápad. Ale i Vám děkuji

Nevím, jak moc je buchta suchá, ale třeba by do těsta stačilo přidat trochu oleje. :-K

Suroviny:
šlehačka pařížská, vejce, mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, prášek do pečiva, sůl, rum, ovoce

Přidat fotografie receptu