Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní bylinkový závin

Jaro přináší nejen nám novou sílu. A zrovna byliny a rostliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných čerstvých a svěžích listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je plátky sýra, cibulkou a slaninou. Pochutnají si opravdu všichni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 317 kJ /
315 kcal
Bílkoviny5,89 g
Tuky22,75 g
Vláknina4,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,50 g
Sacharidy19,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Na rozvinutý plát těsta naskládáme sýr a pomažeme jej kečupem. Krok 2: Oprané bylinky necháme oschnout a nasekáme nebo je můžeme nastříhat nůžkami na bylinky (mají více nožů). Dáme do misky, přidáme olej a koření. Můžeme přidat hrst nasekané anglické slaniny a trochu smažené cibulky. Krok 3: Celou směs navršíme na sýr a pevně zavineme. I s papírem dáme na plech švem dolů. Ozdobíme a dáme do trouby, kterou stáhneme na 180 °C. Pečeme do zlatova.

TIP: 15 rostlin, které můžeme dát do bylinkové zahrádky

Zveřejněno 3. 5. 2022

Poznámka autorky janky3

Právě na jaře je příroda plná mladých bylinek a škoda toho nevyužít. Nezapomeňte na jednorázové rukavice, neboť kopřivy dost pálí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní bylinkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVQG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní bylinkový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OVQG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
těsto listové, sýr gouda, kečup sladký, kopřivy, popenec, jitrocel, pažitka, petrželka, libeček, koření polévkové, chilli, olej, slanina anglická, cibulka, ořechy vlašské, sůl hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu