Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Siven s hráškovým pyré (Jak to bylo, šéfe)

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Muflonek Muflonek

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 554 kJ /
1 566 kcal
Bílkoviny85,13 g
Tuky91,03 g
Vláknina40,18 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 3,04 g
Sůl5,63 g
Sacharidy83,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sivena nafiletujeme. Krok 2: Začneme s přípravou hráškového pyré. Na másle orestujeme najemno najkrájenou pancettu, cibuli a česnek, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Krok 3: Přidáme hrášek a zahřejeme. Po změknutí rozmixujeme. Krok 4: Sivena opečeme na pánvi s trochou kmínu na másle z obou stran. Krok 5: Hráškové pyré zjemníme máslem a dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým estragonem, který se k rybě velmi hodí. Krok 6: Těsně před podáváním přimícháme najemno nakrájený salát. Nandáme do misky hráškové pyré a na něj navrstvíme opečeného sivena.

Zveřejněno 3. 5. 2022

Poznámka autorky Muflonek

Tip: Nejprve rybu opečte na straně s kůží tak na 80% a až ji obrátíte, přidejte na pánev trochu másla, stáhněte z ohně a nechte dojít. Kůžička zůstane pěkně křupavá.

Recept z restaurace upravený pro domácí podmínky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven s hráškovým pyré (Jak to bylo, šéfe)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2W0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Siven s hráškovým pyré (Jak to bylo, šéfe)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R2W0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Moc pěkné, a bude to moc dobre. Bodík poslán, vyzkouším.
Jen bych možná - v názvu je ragú a v postupu pyré, to mi přijde výstižnější.
:-K

:-)<3 parádní recept i provedení :yes :yes::-K

Suroviny:
siven, pancetta, cibule, máslo, hrášek, salát římský, vývar masový, česnek, sůl, pepř, estragon

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu