Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasný segedínský guláš

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ennie Ennie

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 582 kJ /
4 202 kcal
Bílkoviny339,52 g
Tuky291,34 g
Vláknina21,45 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 5,27 g
Sůl12,81 g
Sacharidy47,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibuli a maso na kostičky. Na sádle ve větším hrnci cibuli osmahneme, pak přidáme maso které zasypeme gulášovým kořením (celý balíček) a trochu orestujeme. Přilijeme dostatečné množství vody, aby bylo maso ponořeno, přidáme bujón, sůl a necháme vařit doměkka. Krok 2: Mezitím ze zelí vymačkáme vodu bokem do hrnku. Můžeme, ale nemusíme použít později. Po uvaření masa přidáme zelí a necháme chvíli (cca 10-15minut) provařit. Ochutíme. Kdo má rád kyselejší, přilije vodu ze zelí, někdo to nemá kyselé moc rád, tak kyselou vodu nedává. Krok 3: V hrnku rozmícháme vodu s hladkou moukou a uděláme zaklechtku. Zahustíme guláš na požadovanou hustotu. Přidáme zakysanou smetanu a smetanu na šlehání. Pokud nám guláš zřídnul, znovu zahustíme a necháme chvíli provařit (cca 5-10 minut), mícháme, aby se nám nepřipálil. Krok 4: Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 4. 5. 2022

Poznámka autorky Ennie

Na druhý den je guláš ještě lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasný segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zq5E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasný segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zq5E

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dělám téměř stejně, jen místo gulášového koření dobrou papriku a místo bujónu vývar. Přidala jsem s dovolením foto.:-K

No je fakt,že jsou tu recepty na segedínský guláš o mnoho úžasnější než je tento i ta fotka nic moc!!:-O

Prečo je tento segedín úžasný? Pre množstvo gulášového korenia a bujón?

:-K autorka si evidentně nepřečetla průvodce přidávání receptu:-(( Ani fotka pokrmu ani recept sám úžasně nevypadají.

Suroviny:
maso vepřové, cibule, sádlo, koření gulášové, bujón, sůl, zelí kysané, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, mouka hladká

Přidat fotografie receptu