Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín z bůčku a hlívy

Segedín z bůčku a hlívy kombinuje šťavnatost masa s jemnou strukturou hlívy ústřičné, která pokrmu dodá nový rozměr. Voňavé zelí a smetanová omáčka zůstávají základem, ale díky hlívě je tento pokrm nejen originální, ale i o něco lehčí.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 350 kJ /
2 713 kcal
Bílkoviny114,03 g
Tuky213,01 g
Vláknina39,46 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 4,44 g
Sůl10,70 g
Sacharidy68,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky, hlívu na kousky a cibuli s česnekem nadrobno. Rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova. Krok 2: Přidáme česnek a po rozvonění maso, kmín a sůl. Necháme maso zatáhnout a zasypeme paprikami. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem, tak do poloviny masa. Krok 3: Přikryjeme a dusíme cca 20 minut. Poté přidáme hlívu a překrájené zelí. Podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka. Krok 4: Ve zbytku vývaru rozmícháme mouku a přidáme k zelí. Necháme provařit cca 10 minut. Odebereme trochu zelí a smícháme se smetanou. Krok 5: Přimícháme k zelí a necháme už jen krátce povařit. Zelí dochutíme solí, pepřem, případně cukrem. Krok 6: Podáváme s knedlíky nebo chlebem.

Zveřejněno 5. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín z bůčku a hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7NlG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín z bůčku a hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7NlG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bůček, hlíva ústřičná, zelí kysané, smetana zakysaná, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, mouka hladká, vývar masový, kmín celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu