Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín z bůčku a hlívy

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 350 kJ /
2 713 kcal
Bílkoviny114,03 g
Tuky213,01 g
Vláknina39,46 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 4,44 g
Sůl10,70 g
Sacharidy68,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky, hlívu na kousky a cibuli s česnekem nadrobno. Rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova. Krok 2: Přidáme česnek a po rozvonění maso, kmín a sůl. Necháme maso zatáhnout a zasypeme paprikami. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem, tak do poloviny masa. Krok 3: Přikryjeme a dusíme cca 20 minut. Poté přidáme hlívu a překrájené zelí. Podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka. Krok 4: Ve zbytku vývaru rozmícháme mouku a přidáme k zelí. Necháme provařit cca 10 minut. Odebereme trochu zelí a smícháme se smetanou. Krok 5: Přimícháme k zelí a necháme už jen krátce povařit. Zelí dochutíme solí, pepřem, případně cukrem. Podáváme s knedlíky nebo chlebem.

Čím dochutit segedínský guláš. Které koření by v něm nemělo chybět?

Zveřejněno 5. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín z bůčku a hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7NlG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín z bůčku a hlívy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7NlG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček, hlíva ústřičná, zelí kysané, smetana zakysaná, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, mouka hladká, vývar masový, kmín celý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu