Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladké bochánky z remosky

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 40 min + kynutí před pečením

110 min (70 min příprava + 40 min tepelná úprava, + kynutí před pečením)

Suroviny pro 12 kusů

Recept je pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 316 kJ /
3 183 kcal
Bílkoviny74,67 g
Tuky98,91 g
Vláknina20,60 g
Cholesterol 476 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy488,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo nebo jiný tuk vhodný na pečení a vejce. Krok 2: Obě mouky prosejeme a promícháme se solí, moučkovým i vanilkovým cukrem a přidáme do nádoby pekárny. Nakonec na povrch rozdrobíme droždí a zvolíme program Těsto. Ke konci hnětení přidáme jemně nasekané a nebo nahrubo nastrouhané ořechy a rozinky. Krok 3: Po dokončení programu vykynuté těsto z pekárny vyjmeme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na dva díly, každý zpracujeme do bochánku, pak vyválíme šišku, kterou rozdělíme na 6 dílků a z nich vytvoříme bochánky. Krok 4: Mísu remosky mašlovačkou potřeme rozpuštěným vlahým tukem, naskládáme bochánky a potřeme boky, aby se pak při pečení neslepily. Mísu přikryjeme mikrotenem (nebo ji celou vložíme do většího sáčku) a bochánky necháme částečně vykynout. Ne úplně, jelikož těsto pak ještě kyne při zahřívání remosky. Krok 5: Po vykynutí bochánky potřeme vlahým tukem i na povrchu, přiklopíme horním dílem remosky, zapneme a pečeme zhruba 40 minut. Tento čas je pouze orientační. Po zapečení, zhruba po 15 minutách povrch překryjeme kolečkem alobalu. Krok 6: Po upečení je vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Krok 7: Po zchladnutí můžeme nakrájet na plátky a mazat máslem a medem nebo marmeládou.

Jak na kynuté těsto - rady a recepty

Zveřejněno 6. 5. 2022

Poznámka autorky Merylas

Bochánky lze samozřejmě upéct i na plechu v klasické troubě a tím, že můžeme nechat větší rozestupy budou vypadat lépe. Z remosky spíš vypadají jako buchty bez náplně. Já je mám trochu propečenější, neuhlídala jsem čas přikrytí povrchu a možná stačilo péct o nějakou tu minutku kratší dobu.

Toto pečivo se hodí třeba jako sladká snídaně nebo svačina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké bochánky z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Rn4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladké bochánky z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Rn4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, vejce, mléko, droždí čerstvé, rozinky, tuk

Přidat fotografie receptu