Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné a nadýchané lívance

Lívance jsou oblíbeným jídlem nejen dětí. Nadýchané placky můžeme dozdobit vším, co máme rádi a zároveň zkusit i netradiční zahraniční inspiraci v podobě křupavé slaniny a javorového sirupu. Co vy na to? Vyzkoušejte!

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabca_12

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení (30 min)

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení (30 min))

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 400 kJ /
2 964 kcal
Bílkoviny96,96 g
Tuky89,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 557 mg
Sodík 6,41 g
Sůl10,17 g
Sacharidy434,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr, sůl, vajíčka, olej, prášek do pečiva a jedou sodu. Vše důkladně vymícháme metličkou. Krok 2: Těsto necháme alespoň půl hodiny odpočinout. Krok 3: Lívance smažíme na troše oleje dozlatova. Krok 4: Podáváme s medem, s cukrem a skořicí nebo s povidly, tvarohem a smetanou.

Zveřejněno 6. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné a nadýchané lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlBA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné a nadýchané lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mlBA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mléko, mouka hladká, cukr, sůl, vejce, prášek do pečiva, olej, soda jedlá

Přidat fotografie receptu