Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem podle Karolíny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 244 kJ /
1 253 kcal
Bílkoviny91,78 g
Tuky73,86 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 946 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy22,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky. Šalotky a česnek oloupeme. Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na tenké klínky. Stroužky česneku nakrájíme na plátky. Krok 2: V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpálíme olivový olej, ale pozor, aby se z něj nezačalo kouřit. Vsypeme maso a na prudkém plameni ho za občasného míchání osmahneme ze všech stran. Trochu zmírníme plamen, osolíme a opepříme, přidáme klínky šalotky a plátky česneku. Opečeme je doměkka, dosklovita. Krok 3: Vmícháme hořčici a ještě chvíli opékáme a mícháme. Obsah pánve zalijeme vínem a odmícháme ode dna všechny přípečky. Přidáme tymián a směs přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme zvolna probublávat asi 10 minut. Krok 4: Pak přidáme olivy, okapaná a nakrájená sušená rajčata a promícháme. Dusíme ještě 10 minut a nakonec vmícháme smetanu. Prohřejeme a odstavíme z ohně. Krok 5: Podáváme s těstovinami.

Zveřejněno 10. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem podle Karolíny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGV9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí soté s olivami, hořčicí a tymiánem podle Karolíny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGV9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
maso králičí, cibule šalotka, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, hořčice francouzská, víno bílé suché, tymián, olivy, rajče sušené v oleji, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu