Jarní pažitková omáčka
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem a vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a jarní cibulkou.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 493 kJ / 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,99 g |
Tuky | 35,55 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 117 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 44,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájíme na kousky, pažitku nadrobno. Rozpustíme máslo a zesklovatíme cibuli. Přisypeme mouku a minutku restujeme.
Krok 2: Jíšku zalijeme mlékem a přidáme libeček, třetinu pažitky, sůl a nové koření. Vaříme a mícháme asi 15 minut.
Krok 3: Omáčku rozmixujeme a 2 lžíce smícháme se smetanou. Přidáme do omáčky, vmícháme zbytek pažitky a dochutíme.
Krok 4: Dochutíme podle naší chuti do sladko kysela. Podáváme k vařenému masu, vejcím a bramborám.
Zveřejněno 10. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní pažitková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOYP
Moje poznámka
Jarní pažitková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOYP
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 7 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 8 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 2 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 4 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 4 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 5 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 6 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 6 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 6 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 6 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cibulka jarní,
pažitka,
mléko,
smetana zakysaná,
libeček,
sůl,
pepř bílý mletý,
koření nové koření,
cukr
Komentáře (5)