Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený květák se zálivkou a kapary

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 555 kJ /
611 kcal
Bílkoviny1,20 g
Tuky62,85 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, vložíme do sáčku, přidáme olej a pořádně protřepeme, aby se květák obalil olejem. Pekáček po dně posypeme jemně solí, poklademe květákem a ještě osolíme. Upečeme na skus na 200 stupňů asi 30 minut. Krok 2: Mezitím připravíme zálivku. Do misky dáme olej, citronovou šťávu, sůl a pepř, cukr, nasekané kapary a petrželku nebo pažitku. Promícháme a vlijeme na horký květák. Krok 3: Takto upravený květák chutná skvěle jako hlavní chod, ale také samostatně jako studený i teplý salát.

Zveřejněno 14. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák se zálivkou a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LrL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený květák se zálivkou a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6LrL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
květák, sůl mořská, olej olivový, olej olivový, šťáva citronová, sůl, pepř, cukr, kapary, petrželka

Přidat fotografie receptu