Zadělávané kedlubny s cuketou
Kedlubny patří mezi zeleninou, která má široké využití a lze ji připravit jak zastudena, tak i do teplých pokrmů. V tomto receptu najdete návod, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S vejcem a slaninou bude lehkým a výživným obědem na teplé letní dny.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 392 kJ / 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,24 g |
Tuky | 36,86 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 361 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 23,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou kedlubnu a neloupanou cuketu nastrouháme nahrubo. Šalotku nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Kedlubnu a cuketu zalijeme do poloviny mlékem (pustí vodu) a dáme s kořením a solí vařit téměř doměkka. Potrvá to pár minut. Odstavíme.
Krok 3: Rozpustíme máslo a opečeme plátky slaniny. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Do vypečeného tuku dáme šalotku a necháme ji zesklovatit.
Krok 4: Zasypeme moukou a restujeme cca 2-3 minuty, poté zalijeme asi půl hrnkem mléka. Zamícháme a ihned přidáme k omáčce. Mléko přidáváme postupně, podle potřeby.
Krok 5: Společně krátce povaříme, zjemníme smetanou a dostatečně ochutíme pepřem. Dochutíme solí a podáváme s opečenou slaninou, vejcem a vařenými bramborami.
Zveřejněno 16. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Moje poznámka
Zadělávané kedlubny s cuketou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prrX
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
kedlubna,
cuketa,
cibule šalotka,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl,
slanina anglická,
vejce
Komentáře (8)