Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci

Buclaté špekáčky naložené v pikantním nálevu jsou oblíbenou pochoutkou zejména v hospodě, a ne nadarmo. Už naši pradědové znali jejich léčebnou sílu po kocovině. Doporučujeme připravit opravdu velkou sklenici.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: pětilitrová láhev

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 370 kJ /
6 064 kcal
Bílkoviny304,50 g
Tuky415,20 g
Vláknina115,00 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 64,56 g
Sůl160,00 g
Sacharidy249,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nálev: Dáme vařit vodu s octem, ve varu přidáme sůl, cukr,olej, bobkový list a chilli a povaříme 2 minuty. Krok 2: Necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme, nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice prokládáme vrstvu špekáčků s vrstvami cibule, až je lahev plná. Krok 3: Studený nálev nalijeme do sklenice a uzavřeme.

TIP: Utopenci - jak si hospodskou klasiku připravit doma

Zveřejněno 9. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQN9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQN9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:-Q zejtra jdu vyzkoušet ,už ted se nemůžu dočkat

Minimálně týden by byl fajn.

:-)

anna :já je nechávám alespoň 14dní uležet;-),ale někdo už za 3dny udělá ochutnávku;-)je jasné,že čím déle tím lépe,ale kdo to má vydržet,že;-):-D

Chtela bych se zeptat kdy se muze otevrit. Jak dlouho je msm nechat ulezet.

OPRAVDU ŠPICA-5TI LITROVKA BYLA MÁLO,ALE ÚSPĚCH SE DOSTAVIL IHNED JEN JSEM LAHEV UKÁZALA.DOPORUČUJI A DÍKY ZA RECEPT:-D

petrula: no asi záleží na barvě octa, já ho většinou nijak extra tmavý nemívám, spíš světlejší.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.

ahojky, zkouším tvůj recept a ten nálev je takovej tmavej.. to je dobře??
:-O

Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky. :-?

Tom V jídelnách bufetech hotelích všude kde se vaří ve velkým:

Taky přidávám červenou papriku,pěkně to vypadá a i chutná.Občas vezmu sklenici do práce a chlapi žerou jak zjednaný..:-D

Já špekácky před naložením do sklenice podélně rozříznu (ale nedokrojím) a řez posypu čerstvě namletým pepřem a čili. Tentokrát jsem přidala ještě čili papričku k cibulové vrstvě. Nálev je dle receptu.;-) +:yes:

Přidala jsem i červenou papriku, jinak viz recept.;-)

;-)

ahoj magdi,už jsem byla poučena a vyhledávač použila;-)

Ale ozvat se může každý, nic se neděje, magdalenko. Receptů na utopence je mraky, tak snad(nemíním to kontrolovat) je tenhle jiný a vlastně tady další na vybranou;-) Mimochodem, já utopence dělám nejraději ze zelné klobásy, nemají chybu. Ale možná není všude.;-)

Bazalečko, ja sa na Teba nehnevám...ak sa recepty líšia pomerom surovín, ja to nepovažujem za nový recept. To je môj názor, nebudem ho vnucovať nikomu. A radšej som sa, zrejme, nemala ozvať...

Tématické fráze:
utopenci, utopenci recept, recept na utopence, utopence, recept utopenci, top recepty utopenci, utopenec recept, utopenci recepty, recepty utopenci, recepty utopenci, ütopence recept, recepty na utopence, utopenec, utopenci top recepty, recepty utopence, recept utopenec, utopeci, jak na utopence, jak udelat utopence, utpenci

Suroviny:
špekáček, cibule, ocet, voda, sůl, pepř mletý, cukr, olej, bobkový list, chilli

Přidat fotografie receptu