Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 45 min

50 min (5 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 325 kJ /
795 kcal
Bílkoviny78,21 g
Tuky44,58 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 229 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy19,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Krok 2: V hluboké pánvi opražíme slaninu, když pustí tuk, přidáme sádlo,
vložíme maso, osolené a poprášené moukou necháme zatáhnout. Přihodíme cibuli a za občasného promíchání necháme zesklovatět, dle chuti opepříme. Krok 3: Podlijeme částí vývaru a pod poklicí pomalu dusíme na sníženém stupni tepla. Podle potřeby
promícháme, podléváme a dusíme do měkka. Podlijeme lákem z okurek a přidáme okurky nakrájené na tenká kolečka nebo na kostičky. Krok 4: Nakonec zjemníme smetanou, není třeba již ničím zahušťovat. Kdo má raději víc husté omáčky, dá smetany 200 ml se lžičkou rozkvedlané mouky, ale pak musí nechat provařit. Krok 5: Podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 19. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Errm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Errm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: :-) děkuji , to byla taková z nouze cnost ale chutnalo :-K měj se skvěle

:-Q:yes::-K

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, slanina, cibule, vývar masový, okurka čerstvá, smetana

Přidat fotografie receptu