Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,04 g |
Tuky | 32,31 g |
Vláknina | 27,15 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 57,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek, nadrobno nastrouhanou cibulku a polentu. Vše dobře promícháme.
Krok 2: Přisypeme hrášek, který do masové hmoty dobře zapracujeme.
Krok 3: Ze směsi vytvarujeme (nejlépe vlhkou rukou) šišku/y, kterou/é obalíme v polentě a přendáme do olejem vymazaného pekáčku.
Krok 4: Podlijeme vývarem a pečeme 60 minut, dle velikosti šišek, za občasného podlití a přelití výpekem. Během pečení můžeme sekanou obrátit.
Na posledních cca 7-10 minut sekanou odkryjeme a dopečeme dozlatova. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.
Na posledních cca 7-10 minut sekanou odkryjeme a dopečeme dozlatova. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 23. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrášková sekaná s polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JJq
Moje poznámka
Hrášková sekaná s polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JJq
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 13 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 15 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 15 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 6 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 7 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 7 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 9 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 9 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 9 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 9 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 9 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
česnek,
cibule,
hrášek mražený,
vejce,
polenta,
tymián sušený,
sůl,
pepř,
olej,
vývar masový,
polenta
Komentáře (3)