Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí v houbové omáčce s noky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 987 kJ /
1 670 kcal
Bílkoviny9,05 g
Tuky177,00 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 437 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy9,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso osolíme, očištěné žampiony nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Smícháme papriky, hořčici a polovinou rozpuštěného sádla. Polovinou směsi maso potřeme. Krok 2: Zbytkem sádla vytřeme větší pekáč, na dno položíme nakrájenou cibulku a maso, jemně podlijeme vodou. Přikryjeme a necháme v předehřáté troubě péct při 160 °C cca 4O-45 minut. Maso mezitím můžeme obrátit či podlít další trochou vody. Krok 3: Poté maso opět přetřeme zbylou směsí, přidáme nakrájené žampiony a necháme péct cca dalších 25 minut. Mezitím uvaříme noky dle návodu. Krok 4: Nakonec maso vyndáme na talíř, přikryjeme aby zůstalo teplé, omáčku z pekáčku slijeme do kastrůlku, přilijeme smetanu a za důsledného míchání vytvoříme omáčku. Krok 5: Podávat můžeme s noky, ale příloha může být dle chuti každého.

Zveřejněno 23. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí v houbové omáčce s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73888

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí v houbové omáčce s noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73888

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
nohy přední králičí, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, žampióny, cibulka, sádlo, hořčice dijonská, smetana ke šlehání, sůl, voda, gnocchi

Přidat fotografie receptu