Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný salát

Zeleninových salátů není nikdy dost. Připravit ho s jemnou hořčičnou zálivkou je otázka několika minut. Může posloužit jako skvělá příloha ke grilovanému masu nebo jako celý hlavní chod pro střídmého jedlíka.

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 703 kJ /
646 kcal
Bílkoviny11,50 g
Tuky45,82 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy40,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, salát nakrájíme na nudličky, jablko nastrouháme i se slupkou nahrubo, cibulky nakrájíme najemno. Krok 2: V misce smícháme smetanu s olejem, solí, pepřem, octem, hořčicí a cukrem. Krok 3: Zálivku dobře promícháme se zeleninou, přikryjeme fólií a necháme hodinku v chladu.

TIP: Nejlepší jarní saláty

Zveřejněno 23. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RqqV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RqqV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, salát ledový, jablko, cibulka jarní, smetana kysaná, sůl, pepř, olej olivový, ocet, cukr, hořčice hrubozrnná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu