Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezová panna cotta

Bezové květy můžeme sbírat během vrcholícího jara. Mají široké spektrum využití, můžeme je sušit, zpracovat do sirupů nebo i smažit. Inspirací tohoto receptu je jihotyrolská kuchyně, kde z květů připravují lahodnou a osvěžující panna cottu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min 2 hodiny nechat směs zchladnout v lednici

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, 2 hodiny nechat směs zchladnout v lednici)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 417 kJ /
817 kcal
Bílkoviny11,20 g
Tuky44,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 562 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy93,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu nechejte změknout v chladné vodě. Krok 2: Smetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou nabobtnalou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron. Lehce povařte. Krok 3: Hmotu nechejte trochu zchladnout, nalejte do malých formiček a odstavte zhruba na 2 hodiny do lednice. Krok 4: Až hmota zcela zchladne, můžete začít servírovat. Dobrou chuť!

TIP: Sběr květů černého bezu

Zveřejněno 27. 5. 2022

Poznámka autorky Jihotyrolska…

Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují nejrůznější pokrmy, mezi které patří i bezová panna cotta. Pokud jste milovníci sladkého, jistě oceníte tento svěží dezert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezová panna cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RRk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezová panna cotta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
smetana, cukr, sirup, cukr vanilkový, kůra citronová, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu