Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové lívance se slaninou a sýrem

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

7 lívanců o průměru 15 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 593 kJ /
1 098 kcal
Bílkoviny61,96 g
Tuky35,96 g
Vláknina5,48 g
Cholesterol 822 mg
Sodík 902 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy129,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z části mléka, špetky cukru a kvasnic připravíme kvásek. Kapustové listy opereme a vložíme je do vroucí vody a necháme je povařit 2 minuty. Pak vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou. Po zchlazení přemístíme kapustu na sítko a necháme okapat. Krok 2: V míse metlou prošleháme zbylé mléko, vajíčka a kvásek. Postupně za stálého prošlehávání přidáváme po lžících obě mouky a čajovou lžičku soli. Okapanou kapustu nasekáme na malé kousky a přidáme ji do těsta na lívance společně s kostičkami slaniny, nastrouhaným sýrem, rozetřeným stroužkem česneku a mletým černým pepřem. Krok 3: Těsto promícháme a ochutnáme, zda je dostatečně slané. Pokud je těsto chutné, zakryjeme mísu utěrkou a necháme těsto na lívance odpočinout minimálně 20 minut. Krok 4: Pánev necháme rozpálit, ale když se dostatečně nahřeje, teplotu mírně snížíme, aby se nám lívance nepřipalovaly.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.

Zveřejněno 31. 5. 2022

Poznámka autorky rozmarynaH

I vůně mohou klamat. Když zavřete oči a přivoníte k plnému talíři kapustových lívanců, čichové buňky vám vyšlou signál, že držíte talíř plný bramboráků.

Tento a další moje recepty najdete:https://www.varimesmarcelou.cz/slane-peceni/kapust...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové lívance se slaninou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Rl9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové lívance se slaninou a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Rl9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes: určitě moc dobré , miluji kapustu a brzy také zkusím :-K

Recept se mi líbí:-KJe notřelý,jednoduchý a jídlo v závěru určitě chutné:-8:yes:

Kucina: Recept mám léta od své tety Milady, ona se vlastně tak nejmenovala, ale všichni jí tak říkali. Děkuji za komentář a napište, až recept vyzkoušíte:-K

Manžel by si pochutnal <3jen co koupím kapustu na jeho milované karbose vyzkouším i tuhle mnaminu:-)

Suroviny:
vejce, kapusta, sýr tvrdý, slanina, mléko, cukr krupice, mouka hrubá, mouka hladká, česnek, sůl, pepř mletý, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu