Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Suroviny pro 4 porce
7 lívanců o průměru 15 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 593 kJ / 1 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,96 g |
Tuky | 35,96 g |
Vláknina | 5,48 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 129,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z části mléka, špetky cukru a kvasnic připravíme kvásek. Kapustové listy opereme a vložíme je do vroucí vody a necháme je povařit 2 minuty. Pak vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou. Po zchlazení přemístíme kapustu na sítko a necháme okapat.
Krok 2: V míse metlou prošleháme zbylé mléko, vajíčka a kvásek. Postupně za stálého prošlehávání přidáváme po lžících obě mouky a čajovou lžičku soli. Okapanou kapustu nasekáme na malé kousky a přidáme ji do těsta na lívance společně s kostičkami slaniny, nastrouhaným sýrem, rozetřeným stroužkem česneku a mletým černým pepřem.
Krok 3: Těsto promícháme a ochutnáme, zda je dostatečně slané. Pokud je těsto chutné, zakryjeme mísu utěrkou a necháme těsto na lívance odpočinout minimálně 20 minut.
Krok 4: Pánev necháme rozpálit, ale když se dostatečně nahřeje, teplotu mírně snížíme, aby se nám lívance nepřipalovaly.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
Zveřejněno 31. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Moje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 7 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 8 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 2 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 4 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 4 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 5 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 6 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 6 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 6 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
kapusta,
sýr tvrdý,
slanina,
mléko,
cukr krupice,
mouka hrubá,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej rostlinný
Komentáře (4)