Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra na červeném víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 586 kJ /
1 813 kcal
Bílkoviny102,14 g
Tuky128,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,29 g
Sodík 436 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy22,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hlubší pánvi na polovině rozpáleného másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku do zlatavé barvy spolu s trochou bílého mletého pepře a dáme na talíř. Krok 2: Do pánve přidáme zbylé máslo, zmírníme teplotu a orestujeme játrové kousky, cca 4 minuty podle velikosti kousků. Přilijeme víno a cukr a necháme pár minut probublat. Krok 3: Nakonec přidáme opraženou šalotku a můžeme servírovat. Na talíři se játra teprve osolí. Podávala jsem s restovanými brambory.

Zveřejněno 3. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQOV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQOV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kuřecí, máslo, víno červené, cukr, cibule šalotka, pepř bílý, sůl

Přidat fotografie receptu