Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocná buchta s kefírem a drobenkou

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

FilipVkuchyni

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech 40x28 cm.

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 871 kJ /
4 989 kcal
Bílkoviny77,71 g
Tuky187,12 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 332 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy739,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na začátku přípravy si dáme předehřát troubu na 200 °C a nachystáme si potřebné - šlehač, hluboký plech na pečení, dvě nádoby (jednu na šlehání, druhou menší na drobenku) a hrnek (250 ml) Krok 2: Příprava těsta:

Do mísy na šlehání vysypeme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 1 hrnek kefírového mléka, ½ hrnku oleje, prášek do pečiva, rozklepneme 2 vejce a začneme šlehat. Těsto šleháme na střední rychlost tak dlouho, dokud se nám na povrchu nezačnou objevovat bublinky. Krok 3: Příprava drobenky:

Do menší mísy nasypeme cca 100 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Vše rukou mícháme dokud nám nevznikne drobivá konzistence.

(Pokud je drobenka moc sypká, přidáme máslo.) Krok 4: Příprava plechu:

Plech důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Krok 5: Těsto vylijeme na vymazaný plech a pokryjeme ovocem. Vše posypeme drobenkou a pečeme na 200 °C cca 30 minut dozlatova. Buchtu průběžně kontrolujeme.

Zveřejněno 3. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná buchta s kefírem a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwgm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná buchta s kefírem a drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwgm

Komentáře (6)

NelkaPrdelka: Takhle to vypadá, když má někdo dlouhou chvíli a nudí se. Zkus si zaměstnat ruce v kuchyni a třeba přijdeš s něčím přínosnějším;-)

NelkaPrdelka: pozor na ústa, jeden Váš komentář jsem už smazala a tento je hodně na hraně:-//

Tak tahle buchta je eňo ňuňo! Pekli jsme na pohřeb a nikomu se nechtělo domů! <3

Dajda: máš pravdu, opraveno. Autor promine:-K

Proč zavařené, už jednou tepelně upravené ovoce? Zvláště teď mohou být meruňky nebo jahody, později broskve a na podzim třeba švestky čerstvé. Ta varianta s pomerančem mi připadá velmi zajímavá - vyzkouším.:yes:

Pěkný podrobný postup přípravy, zvláště pro začátečníky. :yes: Jen bych prosím vyměnila matoucí slovo mixér za šlehač - metličkový mixér je něco, co neexistuje. ;-)

Jednoduchá sladká buchta, nejradši mám rád s broskvemi <3

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hrubá, cukr krupice, mléko kefírové, olej, prášek do pečiva, vejce, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, strouhanka,

Přidat fotografie receptu