Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkovo - jahodová bublanina

Pokud máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit moc času v kuchyni, je bublanina skvělou volbou. Příprava je velmi snadná a bublanina se spoustou dobrého ovoce vám bude určitě chutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 672 kJ /
4 463 kcal
Bílkoviny105,06 g
Tuky140,74 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 692 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy679,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci do pěny, do které vmícháme polovinu vlažného mléka a polovinu prosáté mouky. Poté přilijeme druhou polovinu mléka a doplníme zbylou moukou promíchanou s kypřicím práškem. Krok 2: Pekáček s vyšším okrajem předem vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou (nebo vyložíme pečicím papírem). Následně nalijeme hotové těsto a uhladíme. Krok 3: Meruňky očistíme a vypeckujeme. Jahody taktéž očistíme a spolu s meruňkami nakrájíme na kousky a rozložíme po celé ploše s mírným rozestupem. Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Krok 5: Bublaninu pečeme přibližně 45 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku. Krok 6: Před podáváním bublaninu pocukrujeme.

TIP: Jak na dobrou bublaninu

Zveřejněno 5. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkovo - jahodová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwgy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkovo - jahodová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwgy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, meruňky, jahody, máslo, mouka polohrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu