Vepřová roláda s oravskou slaninou
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 952 kJ / 1 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 172,80 g |
| Tuky | 50,16 g |
| Vláknina | 4,32 g |
| Cholesterol | 394 mg |
| Sodík | 351 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 9,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou pečeni ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme potravinářským provázkem.
Krok 2: Na prkénko dáme 1 lžíci nasekaného čerstvého tymiánu, lžíci rozmarýnu a lžíci oregana. Pokud nemáme čerstvé, použijeme sušené. Přidáme trochu olivového oleje a promícháme. V této směsi obalíme roládu a položíme ji do pekáčku nebo do remosky.
Krok 3: Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek. Pečeme na 190 st. přikryté asi 1-1,5 hodiny a během pečení obrátíme a podlijeme vodou. Měkkou roládu vyjmeme, přikryjeme a necháme odpočinout.
Krok 4: Zatím vysmahneme výpek a seškrábneme vše připečené. Malinko poprášíme hladkou moukou a mícháme, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme. Přecedíme a vložíme lžičku másla. Pokud je potřeba dochutíme šťávu solí.
Zveřejněno 6. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda s oravskou slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2qgn
Moje poznámka
Vepřová roláda s oravskou slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2qgn
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 3 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina oravská,
sůl,
pepř,
česnek,
tymián,
rozmarýn,
koření oregáno,
olej olivový,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (6)