Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 284 kJ /
1 741 kcal
Bílkoviny115,56 g
Tuky114,58 g
Vláknina18,06 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 4,60 g
Sůl11,20 g
Sacharidy57,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety umyjeme, odkrojíme stopky a špičky, přepůlíme, lžičkou lehce vydlabeme jádřince (u mladých cuket není třeba) a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku, posolíme a necháme cca 15-20 minut odkapat. Krok 2: Cizrnu slijeme z nálevu do cedníku, propláchneme vodou, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a necháme ještě na suchém místě oschnout. Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a česnek, očistíme papriku. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na krátké tenké proužky.
Bylinky nasekáme nadrobno.
Šunku a sýry nakrájíme (gorgonzolu do směsi stačí jen jakoby rozmělnit) na kostičky. Krok 4: Z cukety ještě co nejvíce rukou vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cizrnu (v sekáčku) nasekáme nahrubo. Krok 5: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky promícháme se smetanou. Z bílků ušleháme spolu se špetkou soli pevný sníh. Krok 6: Troubu předehřejeme na 185 °C. Krok 7: Formu/pekáček (cca 20 x 30 cm) vymažeme kokosovým olejem. Krok 8: V míse smícháme všechny připravené ingredience: cuketu, cizrnu, cibuli, papriku, česnek, šunku, sýry a bylinky, přilijeme směs žloutků a smetany, zaprášíme špetkou muškátového oříšku, osolíme, opepříme a lehce vmícháme připravený sníh z bílků. Krok 9: Celou směs opatrně přendáme do vymazané formy/pekáčku a pečeme cca 45 minut (podle zkušeností s vaší troubou) do zlatova.

Zveřejněno 7. 6. 2022

Poznámka autorky be.amenity

Ano, vím, podobných receptů na cukeťáky je zde spousta, ale většinou s moukou. Cuketu milujeme a jde s ní pracovat i bez mouky a na léto zlehka. Nádivka chutná skvěle i za studena, jako svačina na výlet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERO9l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová nádivka bez mouky se šunkou a třemi druhy sýrů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERO9l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Anna Kocikova: Děkuji Aničko:-K Též mám ráda cizrnu vždy spíše v celku, zde však slouží místo mouky, kterou nemám na léto moc ráda. A tak, jen nahrubo nasekaná (nikoliv rozmixovaná na kaši) cizrna, mouku skvěle nahradila:-* Krásné dny:-8

Moc hezký recept:-KCizrnu mám ráda a proto bych ji nemixovala:-8

Marie Svarcova: Děkuji:-K

:-)<3:yes:recept se mi líbí :-K

Suroviny:
cuketa, cizrna, kapie, cibule červená, česnek, šunka, sýr modrý, sýr chedar, sýr gouda, smetana zakysaná, čerstvé bylinky, ořech muškátový, sůl, pepř, olej kokosový

Přidat fotografie receptu