Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované vepřové plátky dušené na zelenině

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 95 min

105 min (10 min příprava + 95 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 616 kJ /
1 581 kcal
Bílkoviny130,83 g
Tuky90,11 g
Vláknina17,36 g
Cholesterol 302 mg
Sodík 3,03 g
Sůl6,90 g
Sacharidy55,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V uzavíratelné misce smícháme vše na marinádu. Očištěné maso nakrájíme na 4 plátky, z obou stran potřeme marinádou a v uzavřené misce necháme přes noc v chladu. Krok 2: V rozpálené pánvi na sádle opečeme plátky masa lehce poprášené moukou a vyndáme stranou.
Zapneme troubu na 180° C spodek/vršek. Krok 3: Do výpeku dáme cibuli nasekanou nahrubo, klobásu sloupnutou, nakrájenou na kolečka a restujeme dozlatova. Přidáme očištěné, nakrájené papriky, ještě minutu restujeme a podlijeme rajčaty z konzervy nebo rajčatovou omáčkou. Krok 4: Polovinu zeleninové směsi přendáme do zapékacího pekáčku, položíme opečené oplátky masa a zakryjeme zbylou směsí. Dle potřeby podlijeme trošku vodou. Pekáček přikryjeme víkem nebo alobalem (matnou stranou ven) a pečeme cca 90 minut nebo do změknutí masa. Podáváme s rýží
nebo s různě upraveným bramborem.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 8. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové plátky dušené na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Dqy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové plátky dušené na zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Dqy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: :-) děkuji za pochvalu , máme rádi maso pomalu pečené, měkoučké a šťavnaté, to bylo přesně ono :-K Měj se moc hezky a pohodový večer všem.

Krásně barevná a šťavnatá bašta:-8:-K

Eja57: :-)moc děkuji za komentář , já tam přidala klobásu nejen proto, že je tam dobrá ale měla jsem strach, že budou mít chlapci málo, tak jsem to trochu nastavila ;-):- Přeji hezký zbytek večera a všechny příští dny:-K

Bez klobásky, ale i tak to bylo moc dobre.
:-K

Jaromira18: :-)Děkuji za milý a rychlý komentář :-K Přeji krásný, slunečný den

Moc by jsme si pochutnali, takové jídlo máme moc rádi.

Suroviny:
krkovice vepřová, omáčka sojová, voda, cukr třtinový, ocet rýžový, česnek, sůl, pepř mletý, olej, sádlo, klobása pikantní, mouka, cibule, cuketa, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, rajče, sůl

Přidat fotografie receptu