Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzová roláda

Připravte slanou obměnu oblíbené rolády. Náplň z brynzy, mangoldu, vyškvařené slaniny, ochucená česnek, si vás doslova podmaní svojí skvělou chutí. Vašim strávníkům se budou dělat boule za ušima.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 384 kJ /
1 765 kcal
Bílkoviny77,70 g
Tuky139,02 g
Vláknina15,74 g
Cholesterol 672 mg
Sodík 3,32 g
Sůl7,44 g
Sacharidy43,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme. Krok 2: Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme. Krok 3: Vložíme narezaný mangold, lístky estragonu, osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty.
Necháme trocha prechladnúť a vmiešame 1 vajce, tvaroh a bryndzu. Krok 4: Lístkové cesto vyvaľkáme a natrieme naň bryndzovú náplň. Krok 5: Stočíme do rolády a preložíme na plech. Krok 6: Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Krok 7: Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a dopečieme. Krok 8: Podáveme teplé so zeleninou, ale roláda je chutná aj studená.

TIP: Sladké i slané recepty z listového těsta

Zveřejněno 13. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwQy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwQy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Javor: Ďakujem za peknú fotku. ;-):-D

Anna Kocikova: Ďakujem.:-K

Terezko roládu máš moc hezkou:-KJá bych si pochutnala:-8

magdalenka: Anička, som na tom s mangoldom presne ako ty. <3 Ja mám tú výhodu, že mám záhradu pod lesom a je tam chladnejšie, takže mangold z predchádzajúceho roka ide pomalšie do kvetu. :-D Toto bol posledný, a čakám ako ty na nový. ;-)

Marie Svarcova: Maruška díky. ;-) Ten nápad s kozím syrom je výborný. Ja mám kozí syr rada. Díky za tip. ;-)

Bude to dobre, suroviny skvele. Uz mas cerstvy mangold? Ja som doteraz oberala listy z vlanajsieho, aj zlikvidovala. Novy este nedorastol, je to otazka par dni, rastie krasne.

:-):yes: Terezko máš to moc hezké (jen já brynzu nerada - můj problém) , možná zkusím s kozím sýrem :-K

Suroviny:
těsto listové, slanina uzená, cibulka jarní, česnek, mangold, brynza, tvaroh jemný, vejce, estragon, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu